500 g jūrų lydekų filė,
skiltelė česnako,
po šaukštą sviesto,
šaukštą kmynų,
šaukštą kapotų žalumynų,
aitrioji paprika,
šaukštas miltų,
3 šaukštai aliejaus,
pomidoras,
100 ml daržovių sultinio,
200 g virtų ryžių,
ryžių prieskonių,
daržovių prieskonių,
druskos,
maltų pipirų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Česnaką sukapokite, papriką smulkiai supjaustykite, kmynus sugrūskite. Viską sumaišykite ir pagardinkite druska. Tada porcijomis supjaustykite žuvies filė. Kiekvieną gabalėlį įpjaukite įstrižai ir aptepkite paruoštu mišiniu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maždaug 2 minutes apkepkite miltuose apvoliotą žuvį.
Paskui griežinėliais supjaustykite pomidorą, pabarstykite daržovių prieskoniais ir taip pat apkepkite. Į puodą pilkite sultinį, pakaitinkite virtus ryžius, gardinkite ryžių prieskoniais, pipirais , įmeskite sviestą ir maišydamos pakaitinkite.
Į lėkštes išdalykite dar karštus ryžius, po gabalėlį žuvies. Puoškite kepto pomidoro griežinėliais, petražolėmis ir smulkintais žalumynais.