2,5 stiklinės miltų,
170 g minkšto sviesto,
2 kiaušinių,
8 šaukštų rudojo cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
Žiupsnelio druskos,
0,5 šaukštelio likerio "Amaretas",
2 šaukštelių cukraus miltelių,
2 šaukštų raudonųjų serbentų džemo,
1 šaukštelio grietinėlės,
2 šaukštų migdolų.
GAMINIMAS:
Į dubenį persijokite miltus su kepimo milteliais, įberkite 4 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos. Įmuškite kiaušinį, įdėkite sviestą, supjaustytą kubeliais. Pirmiausia maišykite elektriniu plakikliu, po to-rankomis, kad gautumėte vienalytę masę. Paruoštą tešlą padalykite į tris dalis.
Vieną dalį sumaigykite rankomis, įpilkite likerio, išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Iš antros dalies padarykite dvi ilgas dešreles, patepkite baltymais, apvoliokite 4 šaukštuose cukraus, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Iš trečiosios tešlos dalies iškočiokite ploną lakštą, išpjaukite 9 širdeles. Kiekvienoje širdelėje išpjaukite vidurį. Tešlos likučius iškočiokite ir išpjaukite dar 9 širdeles-tai sausainių pagrindas. Visas širdeles sudėkite į pergamentu išklotą skardą, pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 12-15 min.
Atvėsinkite. Širdelių pagrindus patepkite serbentų džemu, ant viršaus uždėkite širdeles išpjautais viduriukais. Į vidurį dėkite džemo. Trynį išplakite su grietinėle. Kiekvieną migdolą perskirkite į dvi puseles. Iš tešlos su likeriu padarykite kamuoliukus, sudėkite į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi.
Patepkite trynio mase ir pritvirtinkite migdolų puseles. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 15 min., tada atvėsinkite ir pabarstykite cukraus milteliais. Cukrines tešlos dešreles supjaustykite 0,5 cm storio apskritimais, sudėkite į pergamentu išklotą skardą, pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 12-15 min.