400 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių,
350 g cukraus,
90 g sviesto,
160 g graikinių riešutų,
120 g miltų.
Papuošti:
70 g juodojo šokolado,
2 šaukštelių sviesto,
30 vnt. graikinių riešutų puselių.
GAMINIMAS:
Šokoladą sulaužykite gabaliukais, įpilkite 4 šaukštus vandens ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Įdėkite sviesto ir maišant ištirpinkite. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol gausite šviesų tąsų kremą (cukraus kristalai turi būti beveik ištirpę).
Nuolat maišydami supilkite tirpintą šokoladą į kiaušinių kremą. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, susmulkinkite ir suberkite į kiaušinių ir šokolado mišinį. Iš lėto suberkite miltus, kruopščiai išmaišykite. Skardą patepkite riebalais, pabarstykite miltais, sukrėskite tešlą lygiu ne plonesniu kaip 1,5 cm sluoksniu.
Kepkite 170 laipsnių karščio orkaitėje 20-25 min. Kepdama tešla šiek tiek pakils, ji turi truputį drėgna. Dar šiltą paplotį supjaustykite kvadratais, kurių kraštinė-3 -3,5 cm. Glazūrai skirtą šokoladą įdėjus sviesto, ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Kiekvieną kvadratėlį merkite į šokoladą. Papuoškite graikinių riešutų puselėmis.