4 vištienos filė gabaliukai,
50 ml vandens,
aliejaus kepti.
M a r i n a t u i:
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 šaukštelio druskos,
žiupsnelio baltųjų pipirų,
3 šaukštų alyvų aliejaus,
1 šaukšto sojų padažo,
2 šaukštų rudojo cukraus,
1 šaukštelio aitriųjų paprikų tyrės.
R y ž i a m s su šafranu:
2 ryžių maišelių,
žiupsnelio šafrano,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš visų sudedamųjų dalių paruoškite marinatą.Svogūną su česnaku susmulkinkite, įtrinkite vištienos filė ir apie valandą palaikykite šaldytuve. Paruoštą vištieną 4 min. vartydami apkepkite aliejuje. Po to likusį marinatą bei 50 ml vandens supilkite ant mėsos ir uždenkite dangčiu, troškinkite ant mažos ugnies maždaug 10 minučių.
Ryžius virkite įbėrus šafrano, šaukštelį rudojo cukraus ir truputį druskos. Vištieną patiekite su ryžiais. Galite pagardinti citrinos skiltele bei virtomis šparaginėmis pupelėmis.