K u k u l i a m s:
400 g tuno filė,
2 kiaušinių,
aliejaus,
lukštentų kedrų riešutų,
druskos,
pipirų,
šaukšelio džiovintų raudonėlių,
petražolių,
100 g maltų džiūvėsėlių arba baltos duonos trupinių,
55 g tarkuoto parmezano sūrio (tinka ir kitoks),
1 citrinos žievelės ir sulčių.
P a d a ž u i:
1 svogūno,
4 česnako skiltelių,
žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
druskos,
pipirų,
raudonojo vyno acto,
petražolių.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą. Keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintą svogūną ir česnaką. Sudėkite raudonėlį, pomidorus, įberkite druskos, pipirų, užvirinkite ir troškinkite 10-15 min., kad suminkštėtų. Tuomet pertrinkite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Pagal skonį įpilkite šlakelį acto, įberkite prieskonių.
Tuną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite tuną, suberkite kedrų rišutus. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, kepkite apie minutę, kad tuno gabaliukai apkeptų iš visų pusių, o riešutėliai apskrustų. Mišinį sudėkite į dubenį, atvėsinkite, įberkite raudonėlių, smulkintų petražolių, džiūvėsėlius ar trupinius, tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinius, įberkite citrinos žievelę, įpilkite citrinų sultis.
Tunus sumaigykite, viską kruopščiai išmaišykite, padarykite kukuliukus, sudėkite ant lentelės ir įkiškite valandai į šaldytuvą. Tada įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite kukulius ir kepkite pavartydami iš visų pusių. Iškepusius kukulius dėkite į pomidorų padažą ir pabarstykite žalumynais.