1 karpio,
2 svogūnų,
6 šaukštų aliejaus,
200 g kapotų graikinių riešutų,
lauro lapo,
2 pomidorų,
krapų,
petražolių,
citrinos,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepkite su trimis šaukštais aliejaus 5 min. Suberkite riešutus ir kepkite dar 3 min. Nukaiskite, įberkite druskos, pipirų, įdėkite lauro lapą. Iš vidaus ir išorės karpį įtrinkite druska. Įdarykite žuvį paruoštu mišiniu ir susmeikite mediniais smeigtukais. Žuvį dėkite į skardą ar kepimo indą.
Pomidorus supjaustykite apskritimais, išdėliokite ant karpio ir pritvirtinkite smeigtukais. Apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į 160 laipsnių karščio orkaitę, kepkite apie valandą. Žalumynus supjaustykite stambiau, citriną-riekelėmis. Iškepusį karpį atsargiai perdėkite į lėkštę, išimkite smeigtukus, papuoškite citrinos riekelėmis ir žalumynais.