500 g jautienos kepenų,
1 morkos,
1 petražolės šaknies,
1 svogūno,
100 g lašinukų,
1 lauro lapo,
tarkuoto muskato riešuto,
100 g sviesto,
žalumynų papuošti,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kepenis supjaustykite gabaliukais. Morką ir petražolės šaknį nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite. Lašinukus supjaustykite kubeliais, apkepkite kartu su svogūnais ir šaknimi. Sudėkite kepenėles, lauro lapą ir kepkite 10 min., tada nukaiskite ir išimkite lauro lapą.
Kepenis su daržovėmis sumalkite mėsmale. Įberkite muskato riešuto, druskos, pipirų, įdėkite minkšto sviesto ir išplakite. Paštetą sudėkite į krepšelius, papuoškite sviesto gėlytėmis ir žalumynais.
Krepšelius galite išsikepti iš pirktos šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos keksų formelėse arba nusipirkite jau paruoštų.