1/2 stiklinės ryžių,
1 šaukšto alyvų aliejaus,
500 g jautienos faršo,
svogūno,
2 kg didesnių pomidorų,
1/3 stiklinės pjaustytų mėtų,
1/2 šaukštelio cinamono,
60 g fetos sūrio,
1/2 stiklinės maltų džiuvėsėlių,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje 10 min. Įdėkite faršą, pusę mėtų, cinamoną, įberkite druskos, pipirų. Viską maišydami kepinkite 5-6 min., kol mėsa apkeps. Suberkite likusias mėtas. Pomidorus perpjaukite perpus horizintaliai. Šaukštu išskobkite minkštimą, sudėkite į lėkštę.
Jums reikės stiklinės minkštimo, likusį panaudokite salotoms. Minkštimą sumaišykite su ryžiais, fetos sūriu ir faršu. Įdarykite pomidorus paruoštu mišiniu, sudėkite į kepimo indą. Apibarstykite džiuvėsėliais. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 min., kol susidarys auksinė plutelė. Papuoškite mėtomis.