1 silkės filė,
40 g fermentinio sūrio,
keleto svogūnų laiškų ar poro,
1 didelės morkos,
10-12 džiovintų slyvų,
1 skiltelės česnako,
2 šaukštų majonezo,
1 šaukšto švelnaus kečupo,
trupučio aliejaus,
cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Morką nuskuskite ir bulvių skustuku nugremžkite plačias plonas morkos juostas. Jas dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir šiek tiek apkepkite. Tada pabarstykite cinamonu, druska. Silkės filė išilgai supjaustykite į 4 juosteles.
Paruoškite 4 silkės ilgio fermentinio sūrio šiaudelius. Dėkite po du silkės ir fermentinio sūrio šiaudelius, 2-3 svogūno laiškus, apsukite atvėsusiomis morkų juostelėmis. Šalia patiekite džiovintas slyvas, įdarytas majonezu ir kečupu, sumaišytu su smulkintais česnakais.