2 stiklinių pieno,
10-15 g sausų mielių (gali būti šviežios),
75 g sviesto,
500 g miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės,
3 kiaušinių,
2,5-3 stiklinių aguonų,
4 šaukštų smulkintų migdolų,
2 šaukštų graikinių riešutų,
200 g džiovintų abrikosų,
cukraus pudros,
šokolado papuošti.
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinkite 1 stiklinėje šilto pieno. Ištirpinkite sviestą. Giliame dubenyje elekltriniu plakikliu išplakite kiaušinį ir 0,5 stiklinės cukraus, suberkite persijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišykite. Pamažu supilkite ištirpintas mieles, sviestą ir išminkykite glotnią tešlą.
Paruoštą tešlą uždenkite rankšluoščiu ir palikite 45 min. šiltoje vietoje. Abrikosus užplikykite verdančiu vandeniu, nupilkite vandenį, nusausinkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. 2 šaukštus atidėkite papuošti. Likusį pieną supilkite į puodą, užvirinkite, nukaiskite. Suberkite aguonas, riešutus, stiklinę cukraus, vanilinio cukraus, išmaišykite ir atvėsinkite.
Įmuškite 2 kiaušinius, išmaišykite-įdaras paruoštas. Pakilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, kad gautumėte stačiakampį. Ant lakšto dėkite aguonų įdaro 2 cm nuo krašto, užbarstykite smulkintų abrikosų ir atsargiai susukite vyniotinį. Galus kruopščiai sujunkite. Vainiką dėkite į specialią kekso formą su išpjova viduryje.
Palikite 30 min. šiltoje vietoje. Tuomet pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 50 minučių. Iškepusį vainiką atvėsinkite, apliekite šokoladu, ištirpintu karšto vandens vonelėje. Iš cukraus pudros paruoškite baltą glajų ir konditeriniu švirkštu arba maišeliu nupieškite snaiges.