1,5-2 kg vištos,
pipirų,
druskos,
česnako galvutės,
kmynų,
čiobrelių (arba rozmarino),
3 šaukštų alyvų aliejaus,
laurų lapų,
1 svogūno.
GAMINIMAS:
Česnako galvutę išskirstykite skiltelėmis, nulupkite, sukapokite, įberkite kmynų, įdėkite smulkintų čiobrelių, įpilkite aliejaus, viską gerai ištrinkite ir išmaišykite. Paruoštą vištą iš išorės ir vidaus įtrinkite druska ir pipirais, tuomet paruoštu mišiniu. Į vištos vidų įdėkite svogūną ir laurų lapų.
Papuoštą vištą dėkite į riebalais pateptą kepimo indą ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite apie 2 val. Kepdami vieną kartą apverskite, nupilkite susidariusį skystį. Iš jo galite pagaminti skanų padažą. Galite patiekti su keptomis bulvytėmis. Kiekvieną bulvę įpjaukite, bet ne iki galo, ir kepkite atskiroje skardoje apie valandą.