Energetinė vertė: 2895 kcal
P u d i n g u i:
1 litras pieno,
4 šaukštai bulvių krakmolo,
6 šaukštai cukraus,
2 tryniai,
vanilės lazdelė.
K r e m u i:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltinio cukraus,
2-3 šaukštai kakavos,
500 g kriaušių,
2 šaukštai cukraus,
2 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Pieną su vanilės lazdele užvirinkite, sudėkite su cukrumi ištrintus trynius ir praskiestą bulvių krakmolą. Pakaitinkite, supilstykite į mažus šaltu vandeniu perplautus puodelius ir atšaldykite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir, išėmus sėklines, sumeskite į parūgštintą vandenį, kad nepajuostų.
Vandenį su cukrumi užvirinkite, sudėkite kriaušes ir virkite, kol suminkštės. Išvirusias kriaušes išgriebkite koštuvu, kad vanduo nuvarvėtų. K r e m u i sviestą ištirpinkite, sudėkite cukrų, kakavą ir išmaišykite.
Į plokščią stiklinį indą išverskite iš puodelių pudingą. Ant kiekvieno uždėti apvirintą kriaušę, užpilkite šiltu kremu ir atšaldykite.