Energetinė vertė: 3035 kcal
T e š l a i:
200 g miltų,
125 g margarino,
1 trynys,
druskos.
S v i e s t u i:
100 g šprotų,
100 g sviesto.
P a p u o š i m u i:
5 virti kiaušiniai,
ikrų.
GAMINIMAS:
Miltus supilkite ant lentos, margariną sukapokite su miltais, sudėkite trynį, įpilkite truputį šalto vandens, įberkite druskos ir greit suminkykite tešlą. Palaikykite šaltai dvi valandas. Iš tešlos iškočiokite 1 cm storio lakštą, išpjaukite stikline apvalius skridinėlius, subadykite juos šakute ir iškepkite.
Sviestą išsukite, sudėkite pertrintus šprotus ir ištrinkite iki purumo. Šprotų sviestu aptepkite sausainėlius ir suvožkite po du. Viršų papuoškite tuo pačiu šprotų sviestu, švirkštu aplink išspaudžiant volelį. Į vidurį įstatykite puselę virto kiaušinio. Ant kiaušinio galima uždėti raudonųjų ikrų ir papuoškite petražolės šakele.