500 g jautienos,
50 ml sojų padažo,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai ryžių arba vyno acto,
200 g plonų ryžių makaronų,
morka,
žalia saldžioji paprika,
daigintos pipirnės.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, cukrų, actą ir mėsą. Pastatykite šaltai ir marinuokite maždaug valandą. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite ryžių makaronus. Vadovaukitės nurodymais ant pakuotės.
Papriką perpjaukite pusiau. Išimkite sėklas. Morką ir papriką supjaustykite plonomis kone perregimomis juostelėmis ir trumpai pakepinkite įkaitusiame aliejuje. Daržoves išimkite iš keptuvės ir sudėkite mėsą su marinatu. Kepkite, kol mėsa suminkštės. Į salotų lėkštę dėkite ryžių makaronų, daigintų pipirnių ir keptų daržovių.
Ant viršaus išdėliokite keptos jautienos gabalėlius, apšlakstykite keptuvėje likusiu padažu. Pipirnes galite pirkti daigintas arba susidaiginti jų namuose. Lėkštės dugną užklokite kelis kartus perlenktu marlės gabalėliu, išbarstykite sėklas ir nepamirškite kasdien apipurkšti vandeniu.