2 viščiukų krūtinėlės be kaulo,
raudona ir žalia saldžioji paprika,
morka,
svogūnas,
100 g konservuotų ananasų,
aliejaus,
maišelis ryžių.
P a d a ž u i:
25 g kukurūzų krakmolo (galima pakeisti tokiu pat kiekiu bulvių krakmolu),
2 šaukštai tamsaus sojų padažo,
šaukštas ryžių acto,
šaukštas cukraus,
pusė šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero.
GAMINIMAS:
Viščiukų krūtinėles supjaustykite nedideliais kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais gabalėliais. Morką nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Stambiai supjaustykite svogūną.
Ananasų gabalėlius nuvarvinkite. Porą šaukštų skysčio, kuriame buvo ananasai, pasilikite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, maišydami trumpai pakepkite. Tada sudėkite saldžiąsias paprikas, morką ir svogūną, baigdami kepti-ananasus.
Daržoves kepkite neilgai: jos turi likti traškios. Nuo ananasų nupiltą skystį sumaišykite su krakmolu, sojų padažu, ryžių actu, cukrumi ir šviežiai tarkuotais imbierais. Supilkite padažą į keptuvę su troškiniu, maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Jei padažas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens. Patiekite su virtais ryžiais.