2 puodeliai raudonųjų lęšių,
2 nedideli svogūnai,
2 česnako skiltelės,
4 nedideli sunokę pomidorai,
pusė šaukštelio maltos ciberžolės,
šaukštelis maltų kepintų kuminų sėklų,
5 kardamono ankštys,
pusė cinamono lazdelės,
400 ml konservuoto kokosų pienų,
šaukštas citrinų sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Lęšius nuplaukite ir nusausinkite. Smulkiai supjaustykite svogūnus, sutrinkite česnakus, pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į puodą svogūnus, česnaką, pomidorus, kardamono ankštis, cinamono lazdelę, maltą ciberžolę ir kuminus, suberkite pusę lęšių.
Įpilkite 3 stiklines vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir pavirkite maždaug 20 minučių. Kitame puode nedideliame vandens kiekyje išvirkite likusius lęšius. Išimkite iš puodo kardamono ankštis ir cinamono lazdelę, sutrinkite sriubą elektriniu smulkintuvu, įmaišykite virtus lęšius.
\supilkite kokosų pieną ir citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais, maišydami pakaitinkite. Išpilkstykite sriubą į dubenėlius, papuoškite kuminų sėklomis ir šviežių kalendrų lapeliais.