500 g viščiukų krūtinėlių be kaulo,
400 ml konservuoto kokosų pieno,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
aitriosios paprikos ankštis,
saldžioji paprika,
žalioji citrina,
šakelė šviežios kalendros,
tailandietiško žuvies padažo,
2 šaukštai kario miltelių arba pastos,
aliejaus,
2 maišeliai tailandietiškų ryžių.
GAMINIMAS:
Viščiukų krūtinėles supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais. Saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, stambiai supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, smulkiai supjaustykite aitriąją papriką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, kepkite, kol pasidarys skaidrūs.
Tada sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną ir saldžiąją papriką. Baigiant kepti įberkite kario miltelių. Kai karis sugers skystį, maišydami supilkite kokosų pieną. Užvirus sumažinkite ugnį ir troškinyje, kol padažas sutirštės, kol padažas sutirštės.
Pabaigoje į troškinį įmaišykite smulkintą aitriąją papriką, įpilkite šviežiai spaustas žaliosios citrinos sultis ir kelis lašelius tailandietiško žuvies padažo. Išvirkite ryžius, sukrėskite į didelį dubenį, ant viršaus užpilkite vištienos troškinio.