500 g morkų,
1/4 stiklinės pieno,
2,5 šaukšto manų kruopų,
2 kiaušiniai,
1,5 šaukštelio cukraus,
džiuvėsėlių,
druskos,
3 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Nuvalytas, nuplautas ir sutarkuotas morkas sudėkite į puodą, įpilkite karšto pieno, įdėkite arbatinį šaukštelį sviesto, suberkite cukrų ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Paskui maišydami suberkite manų kruopas ir virkite, kol sutirštės.
Išvirtą košę šiek tiek atvėsinkite, įmuškite žalius kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Iš dar šiltos masės suformuokite kotletus. Kotletus apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite svieste. Prieš patiekdami apliekite sviestu.