Tešlai:
300g miltų,
50g sviesto arba aliejaus,
50g cukraus,
šaukštelis kėlimo miltelių ir pieno.
Aguonų tyrei:
200g aguonų,
150g cukraus,
1 stiklinė pieno,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Iš visų tešlai skirtų produktų su pienu užminkoma tešla tokio kietumo kaip skryliukams. Iškočiojamas 2 mm storio lakštas, ratuku supjaustoma 1—1,5cm pločio 12—15cm ilgio juostelėmis, sudedama į pamiltuotą skardą ir iškepama.
Tyrei aguonos išbrinkinamos, nupylus vandenį, du kartus sumalamos mėsmale, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir įpilama tiek pieno, kad būtų tirštoka aguonų košė. Si sukrečiama 1 stiklinį dubenį, prismaigstoma laužiukų ir nedelsiant, kad šie nesutižtų, patiekiama.
Pastabos:
Seniau aukštaitės šį valgį gamindavo kūčioms.