Laužiukai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Laužiukai


INGREDIENTAI:

Tešlai:
300g miltų,
50g sviesto arba aliejaus,
50g cukraus,
šaukštelis kėlimo miltelių ir pieno.

Aguonų tyrei:
200g aguonų,
150g cukraus,
1 stiklinė pieno,
vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Iš visų tešlai skirtų produktų su pienu užminkoma tešla tokio kietumo kaip skryliukams. Iškočiojamas 2 mm storio lakštas, ratuku supjaustoma 1—1,5cm pločio 12—15cm ilgio juostelėmis, sudedama į pamiltuotą skardą ir iškepama.

Tyrei aguonos išbrinkinamos, nupylus vandenį, du kartus sumalamos mėsmale, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir įpilama tiek pieno, kad būtų tirštoka aguonų košė. Si sukrečiama 1 stiklinį dubenį, prismaigstoma laužiukų ir nedelsiant, kad šie nesutižtų, patiekiama.

Pastabos:
Seniau aukštaitės šį valgį gamindavo kūčioms.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668