Energetinė vertė: 2350 kcal
1 stiklinė ryžių,
1 kg agurkų,
1/2 kg lietuviškų dešrelių,
1 trynys,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
krapų,
druskos,
acto ar citrinos rūgšties.
GAMINIMAS:
Vienodo dydžio agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai, išimkite sėklas. Nulupkitas dešreles perpjaukite pusiau ir sudėkite į išskobtus agurkus, užvožkite agurkų puselėmis, apvyniokite siūlu, sudėkite į puodą, užpilkite trupučiu parūgštinto vandens ir troškinkite.
Ištroškintus agurkus sudėkite į pusdubenį kartu su biria ryžių koše. Iš sviesto, miltų, sultinio ir trynio išvirkite padažą, pasūdykite, suberkite supjaustytus krapus ir užpilkite ant agurkų bei ryžių.