1/2l. rūgusio pieno,
100 g grietinės,
100 g cukraus,
vanilės ir kitokių kvapiųjų prieskonių,
1 kupinas šaukštas želatinos,
1/2 stiklinės vandens želatinai ištirpdyti),
1/2 stiklinės uogienės.
GAMINIMAS:
Želatina emaliuotame dubenėlyje užpilama atšaldytu virintu vandeniu ir palaikoma 2 val. Paskui statoma ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpdoma. Rūgusis pienas, grietinė, cukrus ir prieskoniai dubenyje sukami, kol pasidarys vientisa tiršta tyrelė. Į ją iš lengvo pilama ištirpdyta želatina ir gerai išsukama. Kad būtų gražesnė spalva, galima įdėti deginto cukraus. Masė sukrečiama į formą ar mažus indelius ir užšaldoma. Patiekiant ant kiekvienos porcijos arba ant išverstų iš formos drebučių užpilama uogienės.