Energetinė vertė: 2077 kcal
400 g agurkų,
1 šaukštas 9 proc. acto,
1 stiklinė vandens,
200 g dešros,
lauro lapelių,
pipirų,
druskos,
garstyčių.
Tešlai:
4 šaukštai pieno,
3 šaukštai miltų,
1 šaukštas taukų,
1 kiaušinis,
druskos.
GAMINIMAS:
Agurkus nuplaukite ir supjaustykite 1 1/2 cm storio griežinėliais. Iš acto, vandens ir prieskonių išvirtu marinatu užpilkite agurkus ir palaikykite 30 minučių. Dešrą supjaustykite griežinėliais, aptepkite garstyčiomis. Išimtus iš marinato agurkus nusausinkite.
Paimkite ploną lazdelę, ant jos užmaukite 2 agurko griežinėlius pakaitomis su 2 dešros griežinėliais. Iš pieno, kiaušinių, miltų ir druskos suplakite tešlą. Lazdelę su agurkais ir dešra pamirkykite tešloje ir tuoj apkepkite taukuose. Kepsnelius patiekite su lazdelėmis.