0,5 kg krevečių (šviežios ar šaldytos),
šaukšto konservuotų žaliųjų žirnelių,
2 šaukštų virtų pievagrybių,
morkos,
svogūno,
šaukšto sviesto,
kiaušinio,
druskos,
juodųjų pipirų,
2 šaukštų pieno,
žiupsnelis žalių svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Krevetes nuplaukite, apvirkite (jei negliaudytos-išgliaudykite). Sultinį, kuriame virė krevetės, perkoškite, suberkite į jį žaliuosius konservuotus žirnelius, išvirtus pievagrybius, supjaustytą svogūną, morką ir virkite ant silpnos ugnies.
Į išvirtą sriubą sudėkite paruoštas krevetes, įpilkite išplaktą kiaušinį su pienu, įdėkite sviesto ir viską gerai išmaišykite. Prieš tiekdami sriubą į stalą, pabarstykite smulkintų svogūnų.