500 g moliūgo,
800 ml natūralaus daržovių sultinio,
2 česnako skiltelės,
imbiero gabalėlis,
2 šaukštai sviesto,
indelis grietinėlės,
saujelė graikinių riešutų arba moliūgo sėklų,
pagal skonį druskos,
žiupsnelis maltų rausvųjų pipirų,
šaukštelis rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Moliūgą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklyną, susmulkinkite kubeliais. Svogūną, česnakus ir imbierą nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite visus produktus, keletą minučių patroškinkite.
Tada praskieskite sultiniu bei grietinėle ir 20 minučių virkite ant labai silpnos ugnies. Kapotus riešutus arba moliūgo sėklas paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Sriubą elektriniu plakikliu sutrinkite iki vientisos masės, pagal skonį tyrę pasūdykite.
Pagardinkite pipirais, cukrumi ir aitriosios paprikos gabalėliais. Tiekite lėkštėse arba išskobtame moliūge, apibarščius kapotais žalumynais, riešutais ar moliūgų sėklomis.