1 kg moliūgo,
0,5 stiklinės ryžių,
litras pieno,
2 šaukštai riešutų sviesto,
2 kiaušinių baltymai,
pagal skonį cukraus,
vanilės,
cinamono.
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės ir padėkite šiltai. Moliūgą nulupkite, sėklas išpjaukite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į šiek tiek pasūdytą verdantį vandenį ir virkite ant silpnos ugnies apie 10-15 min., kol moliūgai suminkštės.
Tada vandenį nupilkite, moliūgus užpilkite verdančiu pienu, suberkite ryžius, košę pagardinkite cukrumi, vanile, cinamonu, supilkite lydytą sviestą ir baigdami virti atsargiai mediniu šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Košę galite pagardinti razinomis ar smulkintais kepintais riešutais.
Tokią košę galite tiekti ir šaltą, ir karštą. Bet kokia verdama košė bus gardesnė, jeigu:
ją virdami išlaikysite tinkamą vandens ir kruopų santykį. Nors kiekviename recepte jis nurodomas vis kitoks, tačiau niekada nesuklysite, jei pasirinksite santykį 1:2, tai yra vandens pilsite dvigubai daugiau nei kruopų; košę virsite minkštame virintame vandenyje.