200 g oranžinio moliūgo,
150 g ant grotelių keptos vištieno0s filė,
3 nedideli pomidorai,
saujelė gražgarstės salotų,
mažas žiupsnelis aitriosios paprikos,
100 g tarkuoto parmezano,
3 česnako skiltelės,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
smulkintos šviežios arba džiovintos kalendros.
P a d a ž u i:
po 2 šaukštus aliejaus,
baltojo vyno acto,
šaukštelis džiovintų Provanso žolelių mišinio.
GAMINIMAS:
Česnakus nulupkite, sukapokite ir kartu su smulkinta aitriąja paprika trumpai pakepinkite aliejuje. Tada į keptuvę suberkite nuluptą ir kubeliais pjaustytą moliūgą, jį pasūdykite, pagardinkite džiovintomis kalendromis ir pakepinkite, kol suminkštės.
Į lėkštes išdėliokite nuplautas ir virtuviniu rankšluoščiu nusausintas salotas, per pusę perpjautus pomidorus, šiltus vištienos gabaliukus ir keptus moliūgus, užberkite smulkiai tarkuoto parmezano.
Paruoškite padažą: aliejų sumaišykite su baltojo vyno actu, pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu ir žiupsneliu druskos. Užpilu apliekite salotas ir tiekite su baltos duonos skrebučiu.