Japoniški kiaulienos suktinukai su slyvomis, kalendromis, sojų padažu ir svogūnų laiškais (Jamie Oliver) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Japoniški kiaulienos suktinukai su slyvomis, kalendromis, sojų padažu ir svogūnų laiškais (Jamie Oliver)


INGREDIENTAI:

10 slyvų,
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 žvaigždanyžiai,
2 nykščio dydžio skusti ir smulkiai tarkuoti šviežio imbiero gabalėliai,
2 gvazdikėliai,
2 valgomieji šaukštai su kaupu neišvalyto cukranendrių cukraus,
600 g kiaulienos nugarinės,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 saujelė šviežių nuplautų ir pjaustytų kalendrų,
svogūnų laiškų,
sojų padažo.


GAMINIMAS:

Nuplaukite slyvas ir apipjaukite peiliu, tada pasukite ir išimkite kauliukus. Puseles supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir minutę pakepinkite žvaigždanyžius, imbierą ir gvazdikėlius. Sudėkite slyvas ir cukrų, įpilkite porą šaukštų vandens, uždenkite ir lėtai virkite apie 20 minučių, kol slyvos suminkštės ir patiš. Atvėsinkite šaldytuve.

Paimkite kiaulieną ir išpjaustykite visus riebalus bei sausgysles, kad liktų vien tik liesa mėsa. Supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais ir vieną po kito įdėję tarp dviejų plėvelių pamuškite plokščiu sunkiu daiktu, pavyzdžiui, keptuvės dugnu, mėsos plaktuku ar kapokle. Pasistenkite išsaugoti kiaulienos formą.

Kai visi gabalėliai bus maždaug dviejų alaus padėkliukų storio, atsargiai nuplėškite mėsą nuo plėvelės. Visus gabalėlius sudėkite į skardą. Prieskoniais pagardinkite slyvų padažą, įmaišykite pusę kalendrų. Ant kiekvieno kiaulienos griežinėlio vidurio uždėkite po valgomąjį šaukštą padažą.

Jį šiek tiek paskleiskite, kad padažas padengtų maždaug tris ketvirčius kiekvieno griežinėlio, ir susukite ritinėlius kaip vyniotinį. Suktinukus sudėkite į bambukinį šutintuvą (jei turite) arba paprastą troškintuvę, galite naudoti ir aliuminio folija uždengtą kiaurasamtį.

Uždėkite šutintuvą ant lėtai verdančio vandens ir garinkite 10-15 minučių, kol mėsa bus vos išvirusi. Išimkite suktinukus iš šutintuvo ir patiekite ant smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, ant viršaus suberkite likusias kalendras, gausiai užpilkite sojų padažo.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668