Skardoje kepta aviena su baklažanais, pomidorais, alyvuogėmis, česnakais ir mėtų aliejumi (Jamie Oliver) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Skardoje kepta aviena su baklažanais, pomidorais, alyvuogėmis, česnakais ir mėtų aliejumi (Jamie Oliver)


INGREDIENTAI:

2 avienos šoninės gabaliukai su 7 kauliukais,
2 tvirti baklažanai,
8 prinokę slyviniai pomidorai,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
8 česnako skiltelės su odelėmis,
džiovintų raudonėlių,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
jei norite, šviežių bazilikų ar mairūnų,
1 sauja alyvuogių be kauliukų,
1 didelė sauja šviežių mėtų,
žiupsnelis cukraus,
gero raudonojo vyno acto.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Avienos lašinukus įpjaukite rombeliais-taip jie lengviau išsilydys ir bus skanesni bei traškesni. Padėkite mėsą į šalį. Baklažanus supjaustykite skersai 2,5 cm storio griežinėliais, pomidorus perpjaukite per pusę. Baklažanų griežinėlius ištepkite šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus, tada iš abiejų pusių pakepkite nesvylančioje keptuvėje, kad truputį pakeistų spalvą.

Išimkite iš keptuvės baklažanus ir sudėkite vienoje švarios kepimo skardos pusėje. Šalia jų sukraukite pomidorus ir česnakų skilteles, apibarstykite raudonėliais ir druska su pipirais. Ant pomidorų galite užplėšyti ir šviežių bazilikų ar mairūnų. Avieną įtrinkite prieskoniais ir kepkite nesvylančioje keptuvėje, kol iš visų pusių pagels.

Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, paskui avieną odelėmis į viršų sudėkite šalia baklažanų ir pomidorų ir kepkite įkaitintoje orkaitėje pusvalandį, kad įgytų rausvą atspalvį-žinoma, galite kepti ir pagal savo skonį. Į skardą sumeskite alyvuoges ir palaikykite 5 minutes, kol sušils. Ištraukite skardą iš orkaitės ir palikite 5 minutes, kad pravėstų.

Dabar pasigaminkite gardaus mėtų aliejaus. Sumeskite mėtas arba į grūstuvėlį, arba į plakiklį, įberkite po žiupsnelį druskos ir cukraus ir plakite arba grūskite, kol viskas susimaišys. Įpilkite porą šaukštų gero raudonojo vyno acto ir praskieskite 6 šaukštais ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Įberkite prieskonių ir, jei reikia, pagardinkite šlakeliu acto. Tai fantastiškas padažas-juo galite pašlakstyti daržoves ir avieną. Perpjaukite ją per pusę tarp šonkauliukų. o paskui kiekvieną pusę padalykite į 3 ar 4 pjausnius. Visuomet lieka vienas šonkauliukas, bet tai nereiškia, kad kas nors gaus daugiau mėsos už jus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668