1 nedidelis pankolių svogūnėlis su lapeliais viršuje,
1 sužiedėjęs čiabatos kepaliukas nupjautomis plutelėmis,
1 sauja truputį kepintų kedrinių pinijų,
1 sauja šviežių mairūnų lapelių,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
8 bryzeliai pančetos (vytintų lašinukų) ar rūkyto kumpio,
8 šviežios nuskustos ir išdorotos sardinės be kaulų,
8 rozmarinų šakelės ar kokteilinės lazdelės.
GAMINIMAS:
Atskirkite pankolių viršūnėlę su lapeliais ir stiebą. Lapelius atidėkite į šalį, stiebelius išmeskite. Pankolių svogūnėlį perpjaukite per pusę ir smulkiai supjaustykite. Virtuvės kombainu sumalkite čiabatą į stambius trupinius arba smulkiai supjaustykite peiliu.
Trupinius suberkite į dubenėlį su pankoliais, kedrinėmis pinijomis ir mairūnais. Įberkite prieskonių ir įpilkite 4 ar 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Ant švarios lentelės padėkite pančetos bryzelį. Ant viršaus skersai stačiu kampu uždėkite sardinių filė.
Apibarstykite sardinę šiek tiek trupinių mišinio, ant jos odele į viršų uždėkite kitą sardinę, apibarstykite šiek tiek daugiau trupinių, paskui apsukite pančeta ir persmeikite rozmarinų šakele ar kokteiline lazdele. Kartokite, kol pagaminsite 8 nedidelius sardinių suvožtinukus.
Sudėkite juos į kepimo skardą ant aliejumi patepto pergamentinio popieriaus ir 8 minutes kepkite įkaitintos orkaitės viršuje arba tol, kol kumpis ir trupiniai apskrus. Patiekite su trupučiu gražgarsčių salotų, citrinų skiltele, apibarstykite žaliomis pankolių viršūnėlėmis.