1,5 kg nuskustos ir išdorotos lašišos,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus,
4 didelės saujos įvairių šviežių žolelių (petražolių, pankolių viršūnėlių, bazilikų),
laikraštis,
2 plonais griežinėliais pjaustytos citrinos,
6 plonais griežinėliais pjaustyti svogūnų laiškai,
2 šaukštai skaldytų pankolių sėklų.
GAMINIMAS:
Nusipirkite gražią šviežią lašišą, iš vidaus ir iš išorės įtrinkite prieskoniais ir alyvuogių aliejumi, įdarykite puse žolelių. Atverskite laikraštį ir per vidurį padėkite lašišą. Užberkite citrinas, svogūnų laiškus, pankolių sėklas ir kitas žoleles. Šiek tiek jų pakiškite po lašiša.
Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, laikraščio kraštus užlenkite, sandariai suvyniokite žuvį ir apraišiokite ją ilga virvele. Gerai po čiaupu sudrėkinkite popierių ir 35 minutėms kiškite tiesiai į orkaitės viršų, prieš tai ją įkaitinę iki 220 laipsnių, o dar geriau kepkite kepsninėje arba ant grotelių virš laužo-kiekvieną pusę maždaug po 25 minutes, nelygu, koks karštis.
Lašiša šiam patiekalui labai tinka-ji gana riebi, taigi bus skani ir dar šiek tiek raudona, ir mažumėlę perkepta. Skani truputį rausva, patiekta su virtomis bulvėmis, salotų lapais ir namie gamintu majonezu-pasakiška.