2 stiklinės miltų,
1/2 kiaušinio,
vandens tešlai užminkyti,
l/2l. mėlynių,
100 g cukraus arba
1 stiklinė konservuotų mėlynių šaltanosiams,
50 g grietinės.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkoma tešla. Plonai iškočiojama ir supjaustoma peiliu arba ratuku 3 cm pločio kvadratėliais. Jie išverdami pasūdytame vandenyje, išpilami į kiaurasamtį ir perpilami šaltu virintu vandeniu. Atšaldyti skryliukai sudedami į lėkštę. Perrinktos ir nuplautos mėlynės sumaišomos su cukrumi bei grietine ir užpilamos ant skryliukų. Valgomas šaltas.
Pastabos:
Norint patiekti karštą, išvirti skryliukai aplaistomi tirpytu karštu sviestu, ant jų užpilamos uogos, sumaišytos su grietine.