1 paruoštas plonas torto lakštas,
500 g vanilinių ledų,
2 stiklinės trintų persimonų,
1 stiklinė cukraus,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio imbiero,
1 šaukštelis cinamono,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1,5 stiklinės plaktos grietinėlės,
0,5 stiklinės smul;kintų migdolų.
GAMINIMAS:
Torto lakštą įdėkite į formą aukštais kraštais. Vos aptirpusius ledus išsukite ir užtepę ant torto lakšto padėkite į šaldymo kamerą. Tuo metu persimonų masę išsukite su cukrumi, druska ir kitais prieskoniais.
Atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę. Šią masę užtepkite ant sustingusio ledų sluoksnio ir vėl 4 val. šaldykite. Paruoštą tortą papuoškite migdolaios ir plakta grietinėle.