Šioms salotoms prireiks fantastiškų japoninių ridikų. Jie sultingi, aštroki ir dabar jų lengva gauti. Nuskuskite vieną šių gražuolių ir bulvių skustuku ar specialiu peiliuku supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis. Baigę paimkite vienu kartu po 4 ar 5 juosteles, sudėkite jas vieną ant kitos ant pjaustymo lentelės ir išilgai supjaustykite plonais rėželiais lyg makaronais-tik nepersistenkite mėgindami juos supjaustyti labai lygiai.
Kai japoninis ridikas bus plonai supjaustytas, padažas lengviau pasiskirstys, ir skonis bus pasakiškas. Japoninio ridiko rėželius dubenyje sumaišykite su 3 krepšeliais pipirnių, viršūnėles nupjovę, o šakninę dalį išmetę. Pagardinkite grietinės ir kepintų citrinų padažu (žiūrėk. receptus), pagal skonį įberkite prieskonių. Japonijoje į šias salotas įpjaustoma plonų mangų griežinėlių, žalių raudonųjų kefalių ir šukučių. Žuvis padaže šiek tiek pasimarinuoja ir įgyja sodrų skonį, o tai nuostabu.