140 g sviesto,
140 g cukraus pudros,
2 kiaušinių tryniai,
255 g iškylančių miltų (tai kvietiniai miltai, sumaišyti su kepimo milteliais: 100 g miltų imama 3 g kepimo miltelių),
30 g kakavos miltelių,
30 kvadratėlių šokolado (pieninio, baltojo ar juodojo).
GAMINIMAS:
Didelį kepimo popieriaus lapą patepkite riebalais. Sviestą su cukrumi išsukite iki baltumo. Įmuškite kiaušinių trynius, įberkite miltų ir kakavos miltelių, kad gautųsi tešla. Iškrėskite ją ir išminkykite, paskui įdėkite į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Ant vos vos miltais apibarstyto paviršiaus plonai iškočiokite maždaug trečdalį tešlos ir iš jos mažesniąja formele išspauskite apie 30 apskritimų (jei norite didesnių sausainių, darykite mažiau). Sudėliokite juos ant kepimo popieriaus ir į kiekvieno vidurį įdėkite po šokolado kvadratėlį-nesvarbu, kiek sausainių darysite, sudėkite visą šoko0ladą.
Paskui iškočiokite likusią tešlą (sudėkite viską, kas liko pirmą kartą išspausčius). Didesniąja formele išspauskite tiek pat apskritimų ir sudėkite juos ant šokolado, švelniai apspaudykite aplink, kad kraštai suliptų ir neišbėgtų šokoladas. Kepkite 10 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje ir valgykite karštus arba šaltus.