Ypač tyro alyvuogių aliejaus,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 po 225 g menkių filė be odelės ir ašakų,
1 saujelė šviežių suplėšytų bazilikų,
1 nuluptas, be kauliuko, peržjautas per pusę ir griežinėliais pjaustytas avokadas,
150 g gerai nuluptų virtų arba žalių krevečių,
140 ml grietinėlės,
150 g gero čederio.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Į kepimo indą ar į skardą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, menkę iš abiejų pusių įtrinkite prieskoniais ir įdėkite į indą. Filė apibarstykite bazilikais, avokado gabalėliais ir krevetėmis.
Ant viršaus pašlakstykite grietinėlės ir užtarkuokite sūrio. Kepkite įkaitintos orkaitės viršuje 15-20 minučių, kol gražiai parus ir iškils burbuliukų. Pagal skonį pagardinkite jūros druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir patiekite su salotų lapais.