12 bryzelių pančetos (vytintų lašinukų) ar rūkyto sluoksniuoto kumpio,
1 sauja šviežių rozmarinų,
čiobrelių ar dašių lapelių,
4 geri gumulai sviesto,
2 nuluptos ir plonais griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės,
2 nuskusti, per pusę perpjauti ir išilgai plonai pjaustyti pastarnokai,
455 g lakštinių,
3 geros saujos tarkuoto parmezano,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Didelėje nesvylančioje keptuvėje 2 minutes pakepinkite pančetą su žolelėmis pusėje sviesto, tada suberkite česnakus ir pastarnokus. Kepkite dar 3 minutes nustatę vidutinį karštį, kol pančeta šiek tiek parus, o pastarnokai suminklštės.
Sūdytame verdančiame vandenyje išvirkite lakštinius (į pakuotę pasižiūrėkite, kiek virti), nukoškite, pasidėkite šiek tiek vandens, kuriame jie virė. Makaronus sumaišykite su pastarnokais ir pančeta, įmaišykite likusį sviestą ir parmezaną, įpilkite šiek tiek nuoviro, kad patiekalas taptų minkštesnis ir žvilgantis. Pagardinkite pagal skonį.