Visi produktai, nurodyti pagrindiniame duonos recepte (žiūrėk. receptus),
6 nuplautos ir stambiai tarkuotos cukinijos,
1 saujelė šviežių nuplautų čiobrelių lapelių,
200 g trupinto ožkų sūrio.
GAMINIMAS:
Pirmame duonos kepimo etame (Žiūrėti receptus) pildami vandenį sudėkite cukinijas ir čiobrelius. Viską išmaišykite ir rankomis suspaudykite duoną-pamatysite, kad iš cukinijų susidarė sulčių, taigi vėliau galbūt nebereikės pilti vandens. Tačiau jei jaučiate, kad tešla per kieta, truputį įpilkite.
Gaminkite toliau pagal pagrindinį receptą iki antrojo koldinimo, kol taps elastinga ir nelips prie rankų. Tuomet įminkite ožkų sūrį-gausite puikų derinį. Paprastai iš tešlos formuojamas didelis apvalus kepalas ir apibarstoma miltais.
Kepalą įdėkite į miltais apibarstytą skardą ir kildinkite, kol padvigubės. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol apskrus ir pabeldus bus girdėti duslus garsas. Be galo gardu pakepinti su sūrio kremu ar paprasčiausiai vartoti sumuštiniams