Maždaug 10 jaunų nuplautų ir nuvalytų porų,
2 po 200 g vištų krūtinėlės be odelės,
400 g konservuotų daržinių nuplautų ir nukoštų pupelių,
1 nulupta ir griežinėliais pjaustyta česnako skiltelė,
1 saujelė šviežių mairūnų ar raudonėlių lapelių,
nedidelė taurė baltojo vyno,
140 ml grietinėlės,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Dviem žmonėms darykite vieną didelį voką ir viską jame kepkite. Paimkite plačią aliuminio foliją ir uždėkite vieną ant kito 2 lakštus (maždaug 2 batų dėžių dydžio), 3 kraštus užlenkite į vidų, 1 palikite atvirą. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Sudėkite į puodą porus ir virkite vandenyje 2 minutes, kad suminkštėtų.
Nukoškite juos ir dubenyje sumaišykite su kitais produktais, taip pat ir vištiena, pupeles sutraiškykite saujoje. Pagardinkite prieskoniais ir sudėkite į krepšelį su grietinėlės padažu, tik nepradurkite folijos. Užlenkite likusį kraštą, pasistenkite, kad krepšelis būtų sandarus, ir atsargiai įdėkite jį į kepimo skardą.
Minutei uždėkite ant viryklės, įjungę didžiausią karštį, kad greičiau įkaistų, paskui 25 minutes kepkite orkaitėje tokioje temperatūroje, kokią buvote nustatę. Ištraukę iš orkaitės krepšelį įdėkite į didelę lėkštę, atneškite ant stalo ir praplėškite foliją. Nebijokite keisti recepto-puikiai tinka ir virtos šviežios bulvės, šaukštas rupių garstyčių ar pora saujų žalių špinatų.