500 g nesijotų ir 500 g baltų kvietinių miltų,
visi produktai, išskyrus baltus miltus, nurodyti pagrindiniame recepte (žiūr. recept.),
455 g geros kokybės graikinių gliaudytų riešutų,
115 g džiovintų labai smulkiai sukapotų abrikosų,
115 g kambario temperatūros sviesto.
GAMINIMAS:
Duonos gaminimą žiūrėkite receptuose "Pagrindinis duonos receptas", tik vietoj baltų miltų įpilkite dviejų rūšių miltų. Paskui teskite pagal receptą. Pusę riešutų sugrūskite stambiai, kitą pusę į smulkius miltus. Maišydami, atsargiai nesugriaunant šulinio sienų, suberkite riešutus į tešlą kartu su abrikosais ir sviestu.
Toliau gaminkite duoną kaip aprašyta pagrindini9ame recepte iki antrojo kildinimo. Tuomet tešlą dalinkite į 4 dalis ir suvoliokite į kočėlo formos ritinius, paskui suguldykite vieną šalia kito į miltais pabarstytą skardą, tačiau galite kepti kokio tik norite pavidalo.
Leiskite tešlai dvigubai iškilti, tada viršų apibarstykite miltais ir įkiškite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių, kol parus. Prieš valgydami pusvalandį ataušinkite. Be galo gardu su sūriu ir marinuotomis daržovėmis.