Sluoksniuota fokačia su sūriu ir gražgarstėmis (Jamie Oliver) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sluoksniuota fokačia su sūriu ir gražgarstėmis (Jamie Oliver)


INGREDIENTAI:

1 kg gerų kvietinių miltų,
625 ml drungno vandens,
30 g šviežių arba 3 po 7 g pakeliai džiovintų mielių,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
1 nubrauktas valgomasis šaukštas smulkios jūros druskos,
miltų pabarstyti,
alyvuogių aliejaus,
170 g tarkuoto parmezano,
200 g tarkuotos fontinos, čederio ar gero lydyto sūrio,
140 g švelnaus trupinto gorgoncolos sūrio,
2 didelės saujos gražgarsčių,
1 sauja šviežių mairūnų lapelių,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus,
šviežių šalavijų ar čiobrelių lapelių.


GAMINIMAS:

Gaminkite duoną pagal pagrindinį receptą iki dvigubo iškilimo (žiūr. receptus "Pagrindinis duonos receptas"), kai reikės kočioti tešlą. Iškočiokite maždaug 1 cm storio stačiakampį. Jį įdėkite į vidutinio dydžio ar didelę miltais pabarstytą kepimo skardą taip, kad pusė jo gulėtų skardoje, o kita pusė kabotų per kraštą.

Skardoje esančią pusę apšlakstykite 3 gerais šlakais ypač tyro alyvuogių aliejaus, įtrinkite juo tešlą, paskui užbarstykite visų rūšių sūrį, gražgarstes, mairūnus ir šiek tiek druskos bei pipirų. Pirštais viską įspauskite į tešlą. Kitą tešlos dalį užlenkite ant tešlos skardoje, užspaudykite kraštus, kad tvirtai laikytųsi.

Viršų įtrinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus, galite pabarstyti šviežių žolelių, pavyzdžiui, šalavijų ar čiobrelių. Palikite tešlą kilti ir, kai padvigubės, kepkite iki 180 laipsnių karštyje 215 minutes, kol parus ir iškeps.

Prieš valgydami 25 minutes ataušinkite. Tai pasakiška duona, kurią galima supjaustyti gabalėliais, įvynioti į pergamentinį popierių ar aliuminio foliją ir laikyti šaldiklyje, kad galėtumėte pasišildyti, kai išalksite vidury nakties.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668