2 vidutinio dydžio svogūnai,
1 skiltelė česnako,
alyvuogių aliejaus,
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai maltų raudonųjų pipirų,
1 šviežias smulkiai pjaustytas raudonasis pipiras be sėklų,
1 arbatinis šaukštelis su kaupu maltų kmynų,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
455 g maltos mentės ar geriausio jautienos faršo,
200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
800 g konservuotų pomidorų,
1/2 cinamono lazdelės,
800 g konservuotų daržinių nukoštų pupelių.
GAMINIMAS:
Šį patiekalą virkite metaliniame puode arba troškintuvėje su dangčiu, kurią būtų galima dėti ir ant viryklės, ir į orkaitę. Jei kepsite orkaitėje, tuomet ją iš anksto įkaitinkite iki 150 laipsnių. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite virtuvės kombainu, tada pakepinkite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol suminkštės.
Suberkite maltus raudonuosius pipirus, šviežią pipirą, kmynus ir šiek tiek prieskonių. Tada sudėkite maltą mentę ar jautieną ir maišydami virkite toliau, kol parus. Kombainu susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus, įpylę tiek aliejaus, kad gautumėte tyrelę.Sukrėskite ją į jautieną, sudėkite pomidorus, cinamono lazdelę, įpilkite stiklinę vandens. Jei reikia, įberkite truputį prieskonių.
Užvirkite, uždenkite pergamentiniu popieriumi ir dangčiu, paskui arba sumažinkite liepsną ir virkite 1 1/2 valandos, arba perkelkite puodą į orkaitę tiek pat laiko. Likus virti pusvalandį, sudėkite daržines pupeles-jos jau išvirtos, reikia ti pašildyti.
Šis patiekalas bus gardesnis, jei pagaminsite jį iš vakaro (tuomet atsiskleis kvapas), taigi jis labai parankus, jeigu laukiate svečių ir nenorite prapulti virtuvėje. Tiesiog išimkite jį iš šaldytuvo ir pašildykite. Patiekite su daug šviežios duonos traškia plutele, dailiai pamėtytomis salotomis ir didele porcija natūralaus jogurto ar gvakamolės.