100 ml ryžių,
10 ml vandens,
500 ml Dvaro pieno,
žiupsnelis druskos,
150 ml cukraus,
400 g šaldytų ar šviežių bruknių,
250 ml plakomosios grietinėlės,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
200 ml šokoladinio padažo.
GAMINIMAS:
Šaldytas bruknes atitirpinkite kambario temperatūtoje. 5 minutes vandenyje virkite ryžius, paskui supilkite Dvaro pieną, gerai išmaišykite ir iš naujo užvirkite. Įberkite druskos, 50 ml cukraus ir virkite maždaug 25 minutes. Tada indą su koše įstatykite į šaltą vandenį, kad atvėstų.
Bruknes sumaišykite su 100 ml cukraus (jis turi ištirpti). Grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su bruknėmis. Ryžių ir bruknių masę į indelius sudėkite sluoksniais, ant viršaus užpilkite šokoladinio padažo. Pusvalandį palaikykite šaltai.