225 g gero sulaužyto juodojo šokolado,
70 g gabaliukai pjaustyto sviesto,
350 ml grietinėlės,
2 dideli kiaušiniai, geriau kaimiški,
1 valgomasis šaukštas Amaretto,
2 valgomieji šaukštai medaus.
GAMINIMAS:
Dubenyje virš lėtai verdančio vandens pamažu ištirpinkite šokoladą su sviestu, paskui nukelkite nuo ugnies. Kitame dubenyje pusiau išplakite grietinėlę (plakite tol, kol susidarys kauburėlių). Trečiame dubenyje plakite kiaušinius su medumi-jie turi būti purūs ir lengvi.
Tada įmaišykite Amaretto, tirpinto šokolado mišinį ir grietinėlę-tik švelniai, kad neišeitų per daug oro. Supilkite į nedideles vyno taures ar deserto indelius ir prieš patiekdami bent valandą ataušinkite. Siūlome valgyti su irisiniais sezamų paplotėliais.