T e š l a i:
2 stiklinės miltų,
3/4 stiklinės vandens,
1/2 šaukštelio druskos,
1 šaukštelis krakmolo.
Į d a r u i:
300 g sojų faršo,
1 kininis kopūstas,
svogūnų laiškų,
truputis imbiero,
sojų padažo,
druskos.
P a d a ž u i:
1 dalis sojų padažo,
1 dalis ryžių acto,
keli lašai pakaitinto sezamų aliejaus.
GAMINIMAS:
Svarbiausia tinkamai paruošti tešlą. Ji turi plonai išsikočioti, kad paruoštų koldūnų įdaras matytųsi per tešlos sluoksnį. Kopūstą smulkiai sukapokite ir, kai jis paleis sultis, nuspauskite ir įdėkite 1 šaukštelį susmulkinto imbiero.
Į pagal instrukciją paruoštą sojų faršą įberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir įpilkite 1 šaukštelį sojų padažo. Tešlą iškočiokite, suformuokite 10 cm skersmens apskritimus ir juos dar pakočiokite. Apskritimus įdarykite paruotu įdaru ir užlipdykite.
Koldūnus sudėkite į keptuvę su trupučiu įkaitusio aliejaus ir kepkite ant stiprios ugnies, kol jie gražiai apskrus. Tada į keptuvę įpilkite verdančio vandens, uždenkite ir sumažinę ugnį virkite garuose apie 5-7 min.