2 vidutinio dydžio raudonieji svogūnai,
8 bryzeliai pančetos (vytintų lašinukų) ar rūkyto sluoksniuoto kumpio,
porą šlakelių alyvuogių aliejaus,
4 čiobrelių šakelės,
sauja kedrinių pinijų,
žiupsnelis druskos,
4 didelės saujos gražgarsčių,
kitų salotų lapų,
balzamo acto,
gabalėlis parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Nulupkite ir perpjaukite per pusę, o paskui į keturias dalis 2 vidutinio dydžio raudonuosius svogūnus, tada ketvirčius dar kartą perpjaukite, taip iš kiekvieno svogūno gausite 8 gabalėlius. Įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite 8 bryzelius pančetos (vytintų lašinukų) ar rūkyto sluoksniuoto kumpio, kol apskrus.
Išimkite iš keptuvės, įpilkite į ją porą šlakelių alyvuogių aliejaus, įmeskite čiobrelių šakeles, svogūnus ir gerą saują kedrinių pinijų su žiupsneliu druskos. Išmaišykite ir apie 5 minutes kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai karamelizuosis ir taps saldūs (tik nepajuos).
Pančetą ar kumpį vėl sudėkite į keptuvę, išmaišykite, tada viską sukrėskite į salotų dubenį su 4 didelėmis saujomis gražgarsčių ar kitų gražių salotų lapų. Gausiai apšlakstykite balzamo actu-susimaišęs su alyvuogių aliejumi jis bus kaip natūralus padažas. Patiekite ant viršaus paskutę parmezano-tam galite naudoti bulvių skustuką.