1 saujelė džiovintų baravykų,
1 kvapusis per pusę perpjautas moliūgas be sėklų,
alyvuogių aliejus,
1 raudonasis smulkiai pjaustytas svogūnas,
1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė,
1 arbatinis šaukštelis pagrūstų kalendrų sėklų,
pora žiupsnelių maltų raudonųjų pipirų pagal skonį,
2 šviežių rozmarinų šakelės, lapeliai nuskinti ir smulkiai supjaustyti,
5 saulėje džiovinti pjaustyti pomidorai,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
100 g ryžių,
1/2 saujos truputį skrudintų kedrinių pinijų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia baravykus 5 minutes pavirkite 140 ml vandens. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių karščio. Arbatiniu šaukšteliu išgramdykite ir iškabinkite moliūgo minkštimą. Smulkiai supjaustykite šį minkštimą su moliūgo sėklomis ir sumeskite į keptuvę su 4 šlakais alyvuogių aliejaus, svogūnais, česnaku, kalendrų sėklomis, raudonaisiais pipirais, rozmarinais ir saulėje džiovintais pomidorais.
Kepkite 4 minutes, kol suminkštėe. Suberkite baravykus ir supilkite pusę vandens, kuriame jie mirko. Pavirkite dar 2 minutes, tada įberkite prieskonių. Įmaišykite ryžius ir kedrines pinijas, mišinį stipriai sukimškite į 2 moliūgo puses ir jas suspauskite. Moliūgo odelę įtrinkite šlakeliu alyvų aliejaus, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 1 1/4 valandos.