Burokėlių kisielius receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Burokėlių kisielius


INGREDIENTAI:

1 stiklinė burokėlių sulčių,
3 stiklinės vandens,
100g cukraus,
2 šaukštai krakmolo,
1 citrina arba citrinos rūgšties.


GAMINIMAS:

Iš nevirtų smulkiai sutarkuotų burokėlių išspaudžiamos sultys. Vanduo užvirinamas su citrinos žievelėmis ir cukrumi, į jį supilamas burokėlių sultyse išleistas krakmolas ir užvirinama. Paskui supilamos citrinos sultys ir, jei dar reikia, įberiama truputis citrinos rūgšties. Patiekiant kisielius išpilstomas į stiklinius dubenėlius, į kiekvieną įdedama po ploną citrinos griežinėlį. Jei verdamas tirštas kisielius (1l. vandens 4 šaukštai krakmolo), jis patiekiamas su saldintu pienu ar grietinėle.

Pastabos:
Panašiai verdamas morkų kisielius. Prie jo labiau tinka rūgštesnių uogų sunkos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668