1 stiklinė burokėlių sulčių,
3 stiklinės vandens,
100g cukraus,
2 šaukštai krakmolo,
1 citrina arba citrinos rūgšties.
GAMINIMAS:
Iš nevirtų smulkiai sutarkuotų burokėlių išspaudžiamos sultys. Vanduo užvirinamas su citrinos žievelėmis ir cukrumi, į jį supilamas burokėlių sultyse išleistas krakmolas ir užvirinama. Paskui supilamos citrinos sultys ir, jei dar reikia, įberiama truputis citrinos rūgšties. Patiekiant kisielius išpilstomas į stiklinius dubenėlius, į kiekvieną įdedama po ploną citrinos griežinėlį. Jei verdamas tirštas kisielius (1l. vandens 4 šaukštai krakmolo), jis patiekiamas su saldintu pienu ar grietinėle.
Pastabos:
Panašiai verdamas morkų kisielius. Prie jo labiau tinka rūgštesnių uogų sunkos.