2 ilgavaisiai agurkai,
svogūnas,
300 g kalakutienos filė,
šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių mišinio,
druskos,
šaukštas skysto medaus,
2 šaukštai apelsinų sulčių,
tarkuoto šviežio imbiero,
po šaukštą fetos ir grietinės.
GAMINIMAS:
Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvienam iš galo šaukšteliu išskobkite didžiąją dalį minkšimo. Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir išmaišykite.
Palikite pusvalandžiui pastovėti. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose, sukrėskite medų, suberkite imbierą, supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ar apie minutę pakaitinkite. Sudėkite paukštieną ir maišydami kepkite apie 15 minučių.
Nukėlę nuo ugnies, palikite, kad atvėstų. Pikantiška mase prikimškite agurkų "taureles". Ant viršaus užkrėskite po šlakelį su grietine išsuktos fetos. Tiekdami puoškite šviežių krapų šakelėmis.