Pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (2x250 g),
400 g šviežių špinatų,
svogūnas,
400 g fetos,
žiupsnis tarkuotų šviežių imbierų,
50 g kedrų riešutų,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 kiaušiniai,
po kelias šakeles šviežių krapų, petražolių.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplaukite ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite apie tris minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite ir stambiai supjaustykite. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite špinatus, fetą, smulkintas žoleles, suberkite imbierus, gliaudytus kedrų riešutus, pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite, išmaišykite ir dar apie pusę minutės pakaitinkite.
Abu atšilusius tešlos lakštus kiek pakočiokite. Vieną jų įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus sukrėskite špinatų įdarą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užklokite likusį tešlos lakštą. Pyragą aptepkite kiaušinių plakiniu, tada aštriu peiliu suraižykite kvadratėliais. Kepkite apie 40 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.