250 g a.r.kvietinių miltų,
50 g kukurūzų krakmolo,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 pakelio vanilinio cukraus,
45 g cukraus,
150 g varškės,
100 ml pieno,
100 ml aliejaus.
Į d a r u i:
200 g tirštos uogienės.
Papuošimui:
cukraus miltelių pabarstymui,
3-4 šaukštai tiršto uogų sirupo.
GAMINIMAS:
Giliame dubenyje sumaišykite visus birius produktus, įdėkite varškę ir palaipsniui supilkite pieną ir aliejų. Išminkykite tešlą ir iškočiokite 2 mm storio lakštą. Padalinkite lakštą į 9 kvadratėlius.
Ant vienos kvadratėlio pusės uždėkite 1/2 valgomojo šaukšto uogienės ir užlenkite, kad gautųsi trikampis. Paruoštus trikampius sudėkite ant riebalais išteptos ir miltais apibarstytos skardos ir įdėkite į orkaitę.
Kepkite 180-190 laipsnių karščio elektrinėje ar dujinėje orkaitėje, vidurinėje jos dalyje, prieš dedant įkaitinkite. Kepkite 15 minučių. Iškepusius ir atvėsintus trikampiukus apibarstykite cukraus milteliais. 3-4 šaukštus cukraus miltelių sumaišykite su sirupu, kad gautųsi medaus konsistencijos masė ir šaukštelio pagalba papuoškite trikampiukus.